Fredagen den 29 mars 2024

Delebäckstorps Samfällighetsförening DSF

Vid den vackra sjön Skagerns västra strand mitt emellan Hova och Gullspång med Skagern på ena sidan och storskogen på andra sidan ligger Delebäckstorps Samfällighet. Ett gemytligt fritidshusområde med trivsam atmosfär. Med åretruntvatten, möjlighet till fiberanslutning och Skagerns bästa båthamn är området attraktivt både sommar och vinter. 

I skydd av Vänern, Skagern, Unden och Vättern har vi ofta bättre väder än närområdet med mindre nederbörd och mer sol. I skogarna finns det gott om vilt, fina svamp- och bärmarker.


 
Skagern

Skagern är en dold pärla som inte ses från de stora vägarna och är relativt okänd för de flesta. Med sin yta på 133 km2 är den Sveriges 18:e största sjö och har ett maxdjup på 77 m och ett medeldjup på 27 m. Vattenytan befinner sig 68 m över havet, strandlinjen är 104 km och sjön innehåller 321 620 000 m3 vatten.

Skagern är också reservoar för Gullspångs kraftstation (40 MW) och täcker ett avvattningsområde på 5 000 km2 i södra Värmland. Årsproduktionen är 95 GWh i medelproduktion och motsvarar ca 5 000 elvärmda villors energibehov.


Facebookgruppen Delebäck Samfällighet 
info@delebackstorp.se
webmaster@delebackstorp.se